marți, 23 februarie 2016

Prima carte pe care am citit-o pe 2016

Creazione di Adamo
Nu cred că am mai întâlnit o carte, care să mă captiveze așa de la romanele lui Dan Brown, doar că Biblia Pierdută de Bergler Igor este mult mai tare. La început mi-a atras atenția coperta - imaginea era din Creazione di Adamo realizată de Michelangelo, iar eu citisem recent "Agonie și extaz". Dumnezeu are în mână un smartphone și îl oferă omenirii :)) Am zis - "genial", apoi titlul care mă captiva. Am zis că e o bună lecție de jurnalism - titlu atractiv alături de o imagine interesantă.

Am cumpărat cartea în primele zile ale lunii ianuarie, când oamenii abia își reveneau după petrecerea de Revelion. În timp ce unii leneveau prin pat, eu avea o dorință arzătoare să citesc. În plus, văzusem cartea încă de anul trecut și am zis că primul cadou pe care mi-l fac în 2016 să fie Biblia Pierdută de Igor Bergler.

Am mers cu ai mei la un film, iar înainte să intrăm ne-am oprit la librărie. Am cumpărat cartea care era destul de groasă și avea peste 500 de pagini. Am vrut să o savurez până la începutul sesiunii însă, credeți că am putut să mă opresc? Cu greu am putut să mă abțin să nu încep să citesc chiar înainte să intrăm la film

Când am citit descrierea de pe spate am găsit 3 elemente care m-au făcut să îmi doresc să citesc mai departe - legenda lui Vlad Țepeș, Sighișoara și conspirație. Cele peste 500 de pagini reprezintă un puzzle care este complet abia la final, iar partea cea mai interesantă este că scriitorul combină istoria cu ficțiunea. Nu doar că atunci când citești cartea nu poți să o mai lași din mână pentru că e ca și cum ai urmări un film thriller cu accente horror, dar înveți foarte multe lucruri - eu am aflat ce înseamnă teoria disonanței cognitive explicată pe înțelesul meu în 3 rânduri, teorie pe care am avut-o de învățat pentru un examen în sesiunea asta. Ghiciți de unde am înțeles mai bine :)

4 comentarii:

  1. Vaii, m-ai făcut tare curioasă de carte, mai ales că am tot auzit că, dacă te apuci de ea, nici că nu mai poți să o lași jos! :)) Lecturi frumoase în continuare! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e! Chiar te prinde cartea! Recomand si cartile lui Dan Brown. Au un stil asemanator, asa cum am scris in postare!

      Ștergere
    2. Asa e! Chiar te prinde cartea! Recomand si cartile lui Dan Brown. Au un stil asemanator, asa cum am scris in postare!

      Ștergere